22 Mayıs 2015 Cuma

Mutfak Dolabı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Mutfaklar evlerin aynası gibidir ve eve en çok değer katan odaların başında gelmektedir. Hal böyle iken mutfak dolapları da hayli önem kazanmaktadır.

Mutfak dolabı alırken dikkat etmemiz gereken ilk şey dolap boyunun bize olan uzunluğunun düzgün bir seviyede olmasıdır. Normalde mutfak dolaplarının standart bir uzunluğu vardır. Ama bizim boyumuz kısa ya da uzun ise bunu standart ölçülerin üzerinde ya da altında yapmamız gerekir. Aksi halde dolaplardan bir şey alacağımız zaman uzun boyluysak eğilmek ya da kısa boyluysak bir şeyin üzerine çıkmak zorunda kalabiliriz. Buda evimizde kesinlikle istemediğimiz bir durumdur.

Mutfak dolabı uzunluğu haricinde dolapların genişliği ve rafların sıklığı da çok önemlidir. Eğer dolabımızı marangozumuza ya da mobilyacımıza özel olarak tasarlattırıyorsak bu gibi özelliklere de özen göstermeliyiz. Örneğin dolabın içerisinde saklamak istediğimiz bir tencerenin dolaba dar gelmesi kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bunun için dolap genişliğinin kullanacağımız ürüne uygun bir derinlikte olması gerekmektedir. Raf boylarının uzunluğu da aynı şekilde büyük önem arz etmektedir. İçerisine koyacağımız çanak çömlek v.s gibi ürünlerin boyunun kısa kalmasından dolayı dolaba sığmamasını engellemek için küçük bir önlem alabiliriz. Dolap raflarını seyyar hale getirmek bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Rafların yerlerinde durmasını sağlayan çivilerin 5 10 santimetre üzerilerine yedek çiviler çakarak bu ve bunun gibi sorunlardan kurtulabiliriz.

Mutfak dolabı kapakları da çok önemli bir konudur. Parlak kapakları tercih etmemiz mutfağımızın çok daha şık görünmesini sağlayacaktır. Fakat her güzelin bir kusuru olduğu gibi parlak mutfak dolap kapaklarının da temizlik gibi ciddi bir sorunu vardır. Elimizi her attığımızda ya da kapattığımızda parmak izi gibi bir takım lekeler belli olacaktır. Buda temizlik yapmaya çok fazla fırsatı olmayan ya da bundan hoşlanmayanlar için ciddi bir sorun demektir. Bu gibi durumla karşı karşıya kalmamak için lake ya da laminant kapaklarla bu sorunu aşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder