1 Mayıs 2015 Cuma

MUTFAK DOLAPLARI NASIL TEMİZLENMELİDİR ?

Hanımların sadece mutfakta değil evin her bölümünde titiz davrandığı noktalardan birisi de mutfak dolaplarıdır. Mutfak dolaplarının temizliğinin iyi olması demek yediğimiz yiyeceklerin yediğimiz yemeklerin de bir o kadar sağlıklı olması anlamına gelir. Özellikle mutfak dolaplarının erzak koyulan bölümlerinin temizliği oldukça önemlidir çünkü erzaklara geçecek olan her hangi bir bakteri çeşidi sağlığımızı tehdit edebilir.

Bayanların çoğu mutfak dolaplarını temizlerken temizliğin nasıl yapılması konusunda bilinçsizdirler. Peki mutfak dolaplarının temizliği nasıl yapılmalıdır ?

Özellikle mebran kapaklı mutfak dolaplarını temizlerken kimyasal her hangi bir kimyasal maddenin kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Eğer mebran kapaklı mutfak dolaplarına sahipseniz ve dolabınızı kimyasal her hangi bir madde ile temizliyorsanız dolap üzerindeki pvc'ye zarar verir ve renginin bozulmasına sebebiyet verirsiniz. Öamaşır suyu, yağ çözücü vb. kimyasal maddelerin kullanımının yerine nemli bir yardımıyla temizliğinizi tamamlamak mutfak dolaplarınızın daha sağlıklı temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Ancak özellikle mutfak dolaplarınızın gövde kısımlarını temizlerken bol sulu bezlerle temizlememeye dikkat edin çünkü mutfak dolaplarının gövdeleri suyu emmeye oldukça eğilimlidir ve silmiş olduğunuz bölgelerde su birikintisi kalırsa dolap bunu emer ve üzerindeki kaplamayı atabilir. Özellikle suntalam gövdeli mutfak dolaplarında yaşanan bu problemler dolabın kullanım süresini epeyce azaltacaktır.

Mutfak dolaplarınızı temizlerken size önerebileceğimiz bir şey de organik bezler yardımıyla dolap temizliğinizi tamamlamanızdır. Ancak bu bezlere ulaşamıyor iseniz de bir süngeri iyice köpürtün ve daha sonra üzerindeki köpüğü yüzeye sürün. Ardından bir toz bezi yardımı ile bu köpüğü yüzeyden alın.


Mutfak dolaplarımı iyi tanıyorum onlar su geçirmez gibi yanılgılara düşmeyin. Dolabınız ne kadar su geçirmeme özelliğine sahip olsa da siz yine de temizlik esnasında bolca su kullanımı yapmayın. Aksi takdirde dolabınızn her hangi bir yerinden almış olacağı su dolabın çürümesine neden olabilir çünkü almış olduğunuz dolaplar %100 ahşap değillerdir. Hepsi bir fabrikasyon ürünüdür ve çürümeye oldukça eğilimlidir. Bu yüzden siz diz olun temizlik yaparken bol su kullanarak temizliğinizi tamamlamayın. Aksi takdirde bu dolabınızın sonu haline gelebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder